2013/01/28

Φτιάξε γαλακτομπούρεκο.

Υλικά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
6 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
6 κούπες γάλα
1 γεμάτη κουταλιά φρέσκο βούτυρο
6 αβγά
βανίλια
300 γρ. φύλλο Βηρυτού
3/4 κούπας βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

για το σιρόπι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι,το κορν φλάουρ,τη
μία κούπα από τη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι.

SV100972

Βράζουμε το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδαλιού ενώ ανακατεύουμε γρήγορα.

SV100971

SV100974

Όταν γίνει πηχτή κρέμα,την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

SV100983

SV100984

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη (μισή κούπα),μέχρι να πήξουν.

SV100987

Προσθέτουμε τη βανίλια και ρίχνουμε τμηματικά το μείγμα στην κρέμα,ενώ την ανακατεύουμε συνεχώς.

SV100988

SV100990

Τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη που πρέπει να ακουμπάει επάνω στην κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στρώνουμε σε μέτρια βουτυρωμένο ταψί 27χ38εκ. τα 2/3 από τα φύλλα.
Αλείφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο.
Αφήνουμε τα κομμάτια που περισσεύουν να πέφτουν γύρω-γύρω έξω από το ταψί.

SV100995

Απλώνουμε μέσα την κρέμα και τη σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξέχουν.
Τα βουτυρώνουμε και πάλι.

SV100996

Βάζουμε πάνω τα υπόλοιπα φύλλα,ενώ αλείφουμε κάθε φύλλο με μπόλικο βούτυρο.Χαράζουμε επιφανειακά το γαλακτομπούρεκο σε φαρδιές λουρίδες και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

SV100999

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς επί 45 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του.
Όταν κρυώσει,το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

SV101019_thumb4

για το σιρόπι Βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό.

SV101021_thumb27 

SOURCE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου