2013/01/22

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ. TART WITH STRAWBERRIES..

Τη φτιάχνουμε με οποιοδήποτε φρούτο εποχής!

Υλικά

Για τη ζύμη:

    110 γρ. αλεύρι
    μία πρέζα αλάτι
    1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
    1 κ.σ. κακάο
    70 γρ. βούτυρο, κομμένο
    2 κ.σ. παγωμένο νερό

Για την γέμιση γκανάζ:


    250 γρ. μαύρη σοκολάτα
    100 γρ. βούτυρο

Για το ζελέ:
    150 ml  κόκκινο κρασί κατά προτίμηση πόρτο (αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε       
    αλκοόλ αντικαθιστούμε με χυμό ρόδι)
    1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
    2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
    2 κ.σ. κρύο νερό

Για τη σάλτσα φράουλας:

    μια χούφτα φράουλες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρούτα εποχής)
    1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση Συνταγής



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Για την τάρτα:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το κακάο . Προσθέτουμε το βούτυρο και το τρίβουμε στο μίγμα μέχρι να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτουμε το παγωμένο νερό σιγά-σιγά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Για την γκανάζ:

Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ψιλοκομμένη. Τοποθετούμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με 3 εκατοστά από νερό που σιγοβράζει, και προσθέτουμε τη σοκολάτα από πάνω.

Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι η σοκολάτα και το βούτυρο λιώσουν. Κρατάμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα μέχρι να χρησιμοποιήσουμε το μίγμα.

Για το ζελέ:

Ρίχνουμε τη ζελατίνη  πάνω από το κρύο νερό, σε ένα μικρό μπολ, και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρασί και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να  διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε για 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζελατίνη στο ζεστό μίγμα κρασιού, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, σουρώνουμε και το κρατάμε ζεστό μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ανάμεσα σε 2 λαδόκολες, έως 3 χιλ. πάχος. Αφαιρούμε τη μία λαδόκολα και βάζουμε ζύμη πάνω από κάθε μία από τις τέσσερις στρογγυλές φόρμες τάρτας διαμέτρου 10 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πατάμε καλά τη ζύμη σε όλες τις πλευρές.

Αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος και τελειώνουμε φτιάχνοντας τη ζύμη να είναι στο ίδιο ύψος με την φόρμα (δηλαδή να μην προεξέχει από πάνω). Τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Ψήνουμε για 13-15 λεπτά τοποθετώντας μία λαδόκολα πάνω από τη ζύμη και από πάνω ρύζι ή κάποιο όσπριο έως ότου  οι πλευρές γίνουν τραγανές. Αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος με το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 10' μέχρι να ψηθεί καλά και η βάση της τάρτας.

Βγάζουμε από το φούρνο και τη βάζουμε στο ψυγείο για 10'.

Ρίχνουμε τη  ζεστή  γκανάζ στη δροσισμένη τάρτα και την απλώνουμε απαλά σε όλη τη βάση. Αφήνομε μισό εκατοστό για το στρώμα ζελέ. Το βάζουμε στο ψυγείο για να ηρεμήσει η γκανάζ για 10'.

Βάζουμε ένα στρώμα ζελέ πάνω στην τάρτα και  αφήνουμε να στερεοποιηθεί στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμη  να σερβιριστεί.

Για τη σάλτσα φράουλας:

Χτυπάμε στο μπλέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη μέχρι να υγροποιηθούν.

Γαρνίρουμε την τάρτα με τις φράουλες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.



SOURCE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου