2013/01/23

Το μουσείο του ανθρώπινου σώματος. The museum of the human body.

Το Μουσείο του ανθρώπινου σώματος ( Corpus Museum of Human Body) βρίσκεται κατά μήκος της εθνικής οδού A44 ανάμεσα στο Άμστερνταμ και τη Χάγη και άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό τον Μάρτιο του 2008.

Σκοπός του μουσείου είναι να οδηγήσει τους επισκέπτες του σε ένα φανταστικό ταξίδι μέσα σε ένα γιγαντιαίο ανθρώπινο σώμα κατά την διάρκεια του οποίου μπορούν να δουν και να ακούσουν πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της υγιεινής διατροφής, της υγιεινής ζωής και της σωματικής άσκησης.

Η περιήγηση στο μουσείο αρχίζει από μια κυλιόμενη σκάλα στο εσωτερικό του ποδιού και καταλήγει στους νευρώνες του εγκεφάλου. Μεταξύ των δύο αυτών σημείων, ο επισκέπτης παρακολουθεί πως λειτουργεί το έντερο αλλά και οι κοιλίες της καρδιάς.

Ερωτήσεις όπως «Γιατί πρέπει να κοιμηθώ;», «Τι συμβαίνει όταν φτερνίζονται», «πώς τα μαλλιά μου μεγαλώνουν» απαντώνται στο CORPUS με κατανοητό τρόπο κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού μέσα στο ανθρώπινο σώμα».

Το CORPUS χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα των εικόνων, ήχου και 3D εφέ για να παρουσιάσει και να εξηγήσει όλες τις πτυχές του ανθρώπινου σώματος.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου