2013/01/30

Λαχταριστές πένες με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικο chorizo

Πορτογαλικό, Ισπανικό, Μεξικάνικο, δεν έχει σημασία πια έκδοση θα διαλέξετε, το chorizo έναι ένα απόλυτα γευστικό και ζουμερό λουκάνικο, ελαφρώς πικάντικο, που λατρεύει να συνοδεύεται με ζυμαρικά και φυσικά την κλασική κι αγαπημένη σάλτσα ντομάτας. Ένα πιάτο που σίγουρα θα σας φτιάξει την εβδομάδα από την αρχή της.
Υλικά (4 άτομα)

225γρ. λουκάνικο chorizo
225γρ. χωριάτικο λουκάνικο (προσέξτε να μην έχει πολλά μπαχαρικά)
2κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
400γρ. πελτέ ντομάτας
1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες (δίνουν μεσογειακό άρωμα στο φαγητό)
1κ.γ. δενδρολίβανο
1κ.γ. φασκόμηλο
2 πακέτα ζυμαρικών (προτιμήστε πέννες)
κόκκινο κρασί για το σβήσιμο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
παρμεζάνα ή κάποιο άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας για το τελείωμα

Εκτέλεση
1. Αρχίζετε προετοιμάζοντας τα λουκάνικα, αφαιρέστε την εξωτερική μεμβράνη από το chorizo και κόψτε το σε ίσα μέρη. Τοποθετήστε τα στο μπλέντερ και κόψτε τα μέχρι να γίνει ένα είδος κιμά. Σε ένα μπολ τοποθετείστε το χωριάτικο λουκάνικο αφού πρώτα έχετε απαλλαγεί και εδώ από την μεμβράνη τους όπως πριν - αν το χωριάτικο λουκάνικο είναι εξίσου σκληρό όπως το chorizo, μπορείτε να το περάσετε και αυτό ελαφρά από το μπλέντερ σας . Αρχίστε να πλάθετε με τα χέρια σας το μίγμα μέχρι να γίνει ένας ενιαίος κιμάς...το μίγμα με τα λουκάνικα σας είναι έτοιμο.

2. Ώρα για το μαγείρεμα. Αφού ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήστε τα μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι - όσο πιο πολύ τα αφήσετε τόσο πιο βαρύ θα γίνει το φαγητό σας. Ένα έξυπνο tip είναι να προσθέσετε από τώρα τα μπαχαρικά σας (αλάτι και πιπέρι, εδώ) - θα μοσχομυρίσει αμέσως η κουζίνα σας και το φαγητό θα μαγειρευτεί μαζί με τις μυρωδιές των μπαχαρικών. Όταν καεί το κρεμμύδι προσθέστε το μίγμα με τα λουκάνικα και ανακατεύετε με προσοχή για να μη σβολιάσει ή κολλήσει.

3. Αφού κάψει το μίγμα, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι ο κιμάς να πιει όλο το ζουμί, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο, και ανακατεύουμε πάλι και στη συνέχεια τον πελτέ, και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου - πάντα θυμόμαστε να κοιτάμε το φαγητό μας για να μην κολλήσει.

4. Όταν η σάλτσα κοντεύει να γίνει, αρχίστε να φτιάχνετε τις πένες, αφού πρώτα έχετε βράσει αλατισμένο νερό όπως θα δείτε στις οδηγίες βρασίματος στην συσκευασία των ζυμαρικών - έχετε στο νου σας ότι τα ζυμαρικά θέλουν περίπου 7 λεπτά για να γίνουν. Αφού στραγγίσετε τις πένες, όπως θα δείτε στις οδηγίες, τις τσιγαρίζετε σε καυτό βούτυρο για να πάρουν γεύση- όσο πιο λίγο το βούτυρο τόσο το καλύτερο. Ρίξτε την έτοιμη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάει παντού. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.



http://www.queen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου