2013/01/02

Κέικ αμυγδάλων με πορτοκάλι


Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με πλούσια γεύση πορτοκαλιού και αμυγδάλου.
Υλικά
2 μεγάλα πορτοκάλια με ωραία, καθαρή φλούδα
5 αυγά
1 και 1/4 του φλιτζανιού (250 γραμμάρια) ζάχαρη
2 και 1/2 φλιτζάνι (250 γραμμάρια) αλεσμένα αμύγδαλα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώστε ελαφρά μια φόρμα και στρώστε της αντικολλητικό χαρτί.
2. Τοποθετήστε τα δύο πορτοκάλια ολόκληρα σε μια κατσαρόλα και σκεπάστε με νερό. Σιγοβράστε τα για μία ώρα έχοντας στο νου να είναι πάντα καλυμμένα με νερό.
3. Στραγγίστε τα πορτοκάλια και αφήστε τα να κρυώσουν. Κόψτε τα σε τέταρτα, πετάξτε τα κουκούτσια και βάλτε τα πορτοκάλια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
4. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες πηχτό μείγμα και προσθέστε μετά το πουρέ πορτοκαλιού, την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και το baking powder. Ανακατέψτε καλά.
5. Χύστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 1 ώρα. Αφήστε το κέικ στη φόρμα για 20 λεπτά να κρυώσει.
6. Ξεφορμάρετέ το, αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί και αφήστε το να κρυώσει τελείως.
7. Κοσκινίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με λίγη τριμμένη φλούδα πορτοκαλιου και ολόκληρα αμύγδαλα.


SOURCE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου