2013/01/03

Ρεν: "Η ελληνική κυβέρνηση έκοψε περισσότερο μισθούς και συντάξεις απ'όσα έπρεπε"

ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ;

Ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε., Όλι Ρεν «κάρφωσε» ουσιαστικά την κυβέρνηση αποκαλύπτοντας ότι έκανε περισσότερες περικοπές απ' ό,τι της είχε ζητηθεί!
«Η ελληνική κυβέρνηση, προχώρησε πέρα από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2012, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων του δημοσίου τομέα, ακόμη κι από αυτήν που η ίδια είχε προβλέψει με τη συναίνεση της τρόικας, στον προϋπολογισμό», ανέφερε ως απάντηση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, ο οποίος του ζητούσε να μάθει για τα αποτελέσματα του επικαιροποιημένου προϋπολογισμού του 2012 καθώς και για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία εσόδων και εξόδων ως το τέλος του 2012.
Όπως ανέφερε ο Ρεν το ύψος των κονδυλίων που καταβλήθηκε για μισθούς και συντάξεις «ήταν χαμηλότερο από εκείνο το οποίο είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, χάρη στον σημαντικό αντίκτυπο της νέας μισθολογικής κλίμακας και τον μεγαλύτερο αριθμό συνταξιοδοτούμενων».
Από την άλλη τονίζει ότι σημειώθηκε σημαντική υστέρηση στην εκτέλεση των κρατικών πρωτογενών ταμειακών δαπανών, ιδίως των λειτουργικών δαπανών και του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων.
Στην απάντηση του ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε επισημαίνει πως οι πληρωτέοι λογαριασμοί σε φαρμακεία και ιδιωτικούς υγειονομικούς φορείς έχουν αυξηθεί περίπου κατά 0,5% του ΑΕΠ, ενώ οι οι τρέχουσες προβολές της Επιτροπής καταδεικνύουν πρωτογενές έλλειμμα -1,5% του ΑΕΠ, σε αντίθεση με τον στόχο του -1% του ΑΕΠ.
Παράλληλα, ο Ρεν εκτιμά ότι η τρέχουσα οικονομική ύφεση αναμένεται να συνεχιστεί το 2013, με το πραγματικό ΑΕΠ να υποχωρεί, κατά την εκτίμηση της Επιτροπής, κατά 4,2%. 

SOURCE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου