2013/01/21

Πατσαβουρόπιτα με καρύδια.


Υλικά
10 φύλλα κρούστας
6 αβγά χωρισμένα
120 γρ. ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. baking powder
1-2 βανίλιες
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 1/2 κούπας ηλιέλαιο
2 κούπες καρυδόψιχα χοντροτριμμένη

για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη


Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια σε μαρέγκα.

DSC_0031

Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη.

DSC_0032

Προσθέτουμε τη βανίλια,το baking,

DSC_0033

το γιαούρτι,

DSC_0034

τη μαρέγκα

DSC_0035

και τέλος το λάδι ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.

DSC_0036

Απλώνουμε στον πάγκο μας τα φύλλα και με ένα κουτάλι βάζουμε λίγη
από την κρέμα.

DSC_0038

Σουρώνουμε και βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.

DSC_0040

DSC_0039

DSC_0041

Όση από τη γέμιση περισσέψει την αδειάζουμε από πάνω.

DSC_0042

Πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

DSC_0048

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα
στην επιφάνεια.

DSC_0066

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι .
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά,μετρώντας από τη στιγμή που
αρχίζει ο βρασμός.

DSC_0037

Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι.

DSC_0067

Σερβίρουμε σε κομμάτια.

DSC_0021

ΣΗΜ:Αν θέλουμε πασπαλίζουμε το γλυκό μόνο με 1 1/2 κούπα
από τα καρύδια.Τα υπόλοιπα τα χρησιμοποιούμε για να το στολίσουμε
κατά το σερβίρισμα.


DSC_0017


SOURCE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου