2013/01/01

ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΕΡΥΚΟΚΟ ~~~ Apricot ice Cream




 Παγωτό Βερύκοκο - Περιεχόμενα

  • 2 βανίλλιες
  • 3 φλυτζάνια βερύκοκα
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 3 φλυτζάνια γάλα
  • 1/4 φλυτζάνι νερό

 Οδηγίες / Εκτέλεση

-Πλένετε τα βερύκοκα και τους αφαιρείτε τα κουκούτσια

-Βάζετε τα βερύκοκα να βράσουν στο νερό με το 1 φλυτζάνι ζάχαρη

-Μόλις βράσουν τα κάνετε πολτό και αφήνετε να κρυώσουν

-Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει

-Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη

-Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς

-Χαμηλώνετε τη φωτιά

-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει

-Αποσύρετε από τη φωτιά

-Προσθέτετε τις βανίλλιες

-Αφήνετε να κρυώσει

-Προσθέτετε τον πολτό από τα βερύκοκα

-Το μείγμα τώρα και είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή